Merel von Carlsburg

Merel von Carlsburg

Voorstellen

Hoi! Mijn naam is Merel von Carlsburg en ik ben diëtiste. Samen met mijn vriend woon ik in een gezellig huisje in Amsterdam.

Ik ben gek op eten, koken en het bedenken van nieuwe recepten.

Mijn favoriete product is: ‘een banaan’ deze gaat in mijn smoothie, pannenkoeken, havermout, havermoutkoekjes, bittere chocolade of verdwijnt in een pot met zoute pindakaas en vanille, oh en de schil gebruik ik om mijn tanden te bleken.

Vijf jaar geleden was mijn favoriete product: ‘een hema worst’ (gadver, denk ik nu). Als ontbijt kon ik gerust 2 Cornetto’s eten en was ik verslaafd aan mijn‘versteende’ yoghurt met chocolade cruesli ( ik deed er zoveel cruesli in dat mijn lepel rechtop bleef staan).

Je kan wel begrijpen dat ik toen ‘iets’ zwaarder was (zo een kleine 15 kg). Ik niet happy met mijn lijf, had weinig energie en een slechte huid met acne.

Ik begon mijzelf te onderwijzen in voeding en besloot in 2009 de studie Voeding en Diëtetiek te gaan volgen. Hier leerde ik vooral de communicatieve, psychologische, wetenschappelijke en moleculaire kant van voeding en niet te vergeten de bekende ‘schijf van vijf’.

De kilo’s vlogen er intussen vanaf, maar ik voelde me (anno 2011) nog steeds niet veel energieker en mijn huid was nog steeds slecht, ik moest hormonen (de pil) slikken om mijn puistjes te onderdrukken.

Ik ging opzoek naar oplossingen en ging mijzelf steeds meer inlezen in de orthomoleculaire voedingskunde en ik las alles over de meest recente ontwikkelingen van voeding met betrekking tot hormonen, anti-aging en gezondheid.

Hierdoor ging ik drie jaar geleden mijn voeding langzaam maar zeker meer aanpassen. Ik stopte met het eten van fabrieksvoedsel, geraffineerd suiker, melkproducten, brood, pasta’s, en witte rijst. Op den duur ging ik ook steeds minder dierlijke producten eten.

Mijn huidige levensstijl bestaat uit een basis van plantaardig eten: veel verse groenten, fruit, gezonde granen en voedingssupplementen. Hiernaast schoon ik mijn lichaam wekelijks op door te detoxen in de vorm van vasten of op basis van juices.

Mijn huid is hierdoor stukken beter geworden, ik kreeg mijn volle bos haar terug en werd ik een stuk energieker en gelukkiger!

Mijn kennis omtrent voeding deel ik graag met andere mensen. Veel problemen zoals vermoeidheid, darmproblemen en depressies zijn namelijk voor een groot deel op te lossen met een gezonde voedingsstijl met de juiste supplementen.

Ik vind niks leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten.