Wendel Tjon Ajong

Wendel Tjon Ajong

Hoi!

Mijn naam is Wendel Tjon Ajong, ik ben 36 lentes jong, moeder van 3 kinderen (7, 4 en 1) en getrouwd met de liefde van mijn leven. Ik ben opgeleid als actrice en zangeres, maar geniet op dit moment vooral van het thuismoederschap. Daarnaast heb ik mijn eigen webwinkel met zelfgemaakte kinderkleding, mienemutte.com .

Sinds mijn eerste zwangerschap ben ik op zoek gegaan naar wat nou eigenlijk gezonde voeding is. Je bent dan immers ineens ook verantwoordelijk voor de gezondheid van een ander. Voor mijn moederschap was ik ervan overtuigd dat er heus niet zomaar etenswaren verkocht werden die schadelijk voor ons zouden kunnen zijn. Dat kan toch niet!? Helaas heb ik in de afgelopen 7 jaar geleerd dat de levensmiddelenindustrie vooral veel geld wil verdienen en het niet zo nauw neemt met de gezondheid van zijn klanten. Ik ben daardoor veel minder goedgelovig geworden en ik heb het heft in eigen hand genomen.

Ik probeer zo puur mogelijk te koken voor mijn gezin en ben samen met 9 buurtbewoners een moestuin begonnen in de wijk. Ik probeer mijn kinderen ook bewust te maken van de keuzes die we hebben. Kindermarketing is zo gluiperig, daar kan ik me echt boos om maken. Maar daarnaast vind ik het ook belangrijk om niet helemaal ‘door te slaan’ en voeding ook vooral als een plezierige sociale bezigheid te kunnen blijven zien. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe meer je leert over gezonde voeding, des te moeilijker het is om je ogen te sluiten voor de rommel die er verkocht wordt. Boodschappen doen in de supermarkt is daarentegen wel makkelijker geworden, want ik kan zo 90% van de winkel overslaan!

In deze blog wil ik jullie graag meenemen in mijn zoektocht naar gezonde, betaalbare, makkelijke en kinderproof voeding. En hoe houden we ons in hemelsnaam staande in deze wereld vol verleidingen, tegenstrijdigheden en onbegrip.

Tot snel!

Groetjes, Wendel

.image