Maca Xpresso: de lekkerste koffie ooit!

Maca Xpresso: de lekkerste koffie ooit!

Ik drink graag een bakje koffie, maar omdat ik last heb van candida mag ik dat voorlopig niet meer drinken. Koffie staat daar op de verboden lijst. Ik dronk altijd iedere ochtend een kopje cafeïnevrijekoffie en zeg nou zelf….. als dat niet meer mag val je toch in een gat? Maar niet getreurd, ik heb een heerlijk alternatief gevonden.
Van m’n favoriete winkel Unlimited Health mocht ik een een zakje Maca Xpresso proberen en …..ik ben helemaal verkocht.
maca Xpresso
Wat is Maca Xpresso?
Maca Xpresso wordt gemaakt van zwarte macawortels. De ene helft hiervan is zorgvuldig verwerkt en de andere helft is na zorgvuldige verwerking “gebrand” onder 50 °C om zo het specifieke aroma te verkrijgen.
Maca en ook zwarte maca schijnt tal van gezondheidsvoordelen te hebben. Van zwarte maca wordt er o.a. gezegd dat het je een energieboost kan geven. Voor mij is dat een fijne bijkomstigheid. Van koffie met cafeïne krijg ik dat in ieder geval niet. Ik kan niet tegen de cafeïne en als ik ’s morgens een kopje koffie drink, dan heb ik de hele dag last van hartkloppingen en kan ik ’s nachts niet slapen. Cafeïnevrije koffie heeft dat effect gelukkig minder, maar het blijft wel een beetje cafeïne te bevatten. Ik moet er evengoed mee oppassen. Maca Xpresso daarentegen heeft dat effect gelukkig niet en kan ik onbezorgd drinken.
Hoe smaakt Maca Xpresso?
Maca Xpresso smaakt heerlijk, het is net als gewone koffie lekker pittig en krachtig. De geur en de smaak heeft wel iets weg van hazelnoten. Een soort hazelnootkoffie dus. Persoonlijk vind ik het veel lekkerder ook dan reguliere koffie.
Je kunt Maca Xpresso op twee manieren maken.
  • Breng wat water aan de kook.
  • Doe wat Maca Xpresso-korrels in een glas of beker.
  • Voeg hier het gekookte water aan toe.
  • Even roeren en af laten koelen.
  • Zeef de korrels eruit met een theezeefje.
Of:
  • Zet de koffie op dezelfde manier als je gewone koffie zet.
Je kunt de overgebleven korrels gewoon opeten, ze smaken erg lekker.
Een ander voordeel van deze koffie vind ik dat ik voor deze koffie geen plantaardige melk hoef te gebruiken. Bij reguliere koffie doe ik dat wel, omdat ik het anders te sterk vind. Je kunt het zoeten op de manier zoals je reguliere koffie ook zoet, of probeer zonder. Misschien vind je het zonder zoet ook wel lekker en heb je een win-win situatie. Hoe minder zoet, hoe beter.
Je kunt in plaats van water natuurlijk ook (plantaardige) melk gebruiken of het verwerken in baksels of gerechten. Dat heb ik zelf nog niet gedaan, maar lijkt me wel erg lekker.
Is Maca Xpresso duur?
Een zakje van 200 gram Maca Xpresso kost E 18,95. Op de verpakking wordt aangegeven dat je ongeveer 10 gram per kopje nodig hebt, maar dat vind ik te veel en ik gebruik maar 5 gram. De koffie is helaas niet goedkoop en daarom wissel ik het af met koffie gemaakt van cichorei. Koffie van cichorei is ook lekker, maar is lang niet zo krachtig en pittig van smaak als deze Maca Xpresso. Doordat het zo duur en lekker is, geeft het me wel een speciaal “verwengevoel” en dat is fijn.
Vanwege de prijs kan het helaas niet op m’n lijstje met dagelijkse boodschappen komen te staan, maar het verdient zeker ergens een plaats bovenaan op m’n lijstje met “verwen mezelf” boodschappen. Ik zal het ook even doorgeven aan mijn man, want die wil dat ook nog wel eens doen, hahaha.
Waar kun je Maca Xpresso kopen?
Deze koffie is helaas nog niet overal te koop. Je kunt hiervoor terecht bij de raw food winkel Unlimited Health. Ze hebben zoveel gezonde voeding en alles van goede kwaliteit. Als je in Amsterdam woont of weleens komt, dan is een bezoek aan deze winkel erg de moeite waard. Je kunt hier ook terecht voor een sessie yoga, of om een lekker hapje raw food te eten. Woon je niet in de buurt? Bezoek dan eens hun webwinkel.
Kun je Maca Xpresso onbeperkt drinken?
Bij macaproducten wordt er geadviseerd om na een maand een stopweek in te lassen, zodat je lichaam er niet aan gaat wennen. Als je lichaam eraan went, dan zouden de positieve effecten van maca verloren kunnen gaan. Gebruik daarom ook niet meer dan vermeld op de verpakking.
Een bijwerking van maca kan zijn; vergroting van de schildklier. Als je problemen hebt met je schildklier, dan kun je macaproducten maar beter laten staan. En anders blijft het belangrijk om maca lekker af te wisselen.
Verder geldt zoals met alles: geniet, maar doe het met mate!!!!
Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!
Gezonde groet,
Siggie Iggie
Bekijk mijn persoonlijke blog hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *